Historien vår

Gol campingsenter & Apartment AS ble etablert i 1969 av Harald og Karen Ingeborg (Vesla) Hoftun. Campingsenteret er en del av Hoftun gård, som har vært i familiens eie i generasjoner. Vert i dag er Magne Hoftun med familie.

Han overtok driften i 1992. Harald og Vesla tok over Hoftun gård i 1957, som den gang var i tradisjonell drift med melkeproduksjon. Melkeproduksjonen ble imidlertid tidlig nedlagt og sau, gris og høner var hovedinntektskilden sammen med skogsdrift de første årene.

Våren 1969 begynte de å leie ut rom, noe det var stor etterspørsel etter. Dette ga blod på tann. Stabbur, barnerom og soverom ble klargjort for utleie, tilslutt bodde hele familien (to voksne og fire barn) på kottet. Da det ikke var flere rom å tilby kom tanken om å starte en campingplass. Harald satte opp skilt, men responsen var laber og ikke som forventet, selv om familiens eget telt og bil ble brukt som miljø.

Men 29. juni skjedde noe som skulle forandre alt. TV`en ble satt ut på gårdsplassen, primkjelen ble fyrt opp som grill og nytt skilt ved riksveien ble satt opp, lydende: “SE MÅNEFERDEN HER!” Denne kvelden landet Apollo 11 på månen og jordet til Hoftun ble fylt opp med 70 telt. Vinteren 1970 ble det bygd 10 nye campinghytter og sanitæranlegg i kjelleren. Påsken 1970 var hyttene fylt opp og de første vintercamperne ankommet.

I dag er Gol Campingsenter en av landets aller fremste campingbedrifter med plass til ca. 600 vogner og telt, 20 campinghytter, 16 apartmentshytter, Haraldbu, et stabbur og en hallingstue. Resepsjon med butikk og kro, nytt friluftsbad og fem moderne sanitæranlegg. Hva nå? Vi jobber hardt hele tiden for å gjøre bedriften enda bedre. Som 2. generasjon campingverter har vi et ansvar for å videreutvikle alt det som var der da vi begynte. Hvor vi ender opp er vanskelig å spå, men vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å følge med i tiden og hele tiden sørge for at våre gjester er fornøyde. Gjør vi jobben bra nok, kommer de alltid tilbake!

Åpningstider resepsjon

I ferier har vi åpent fra 08.00 - 23.00.

I lavsesong har vi åpent:
Mandag , tirsdag og onsdag 08.00 – 16.00
Torsdag 08.00 -20.00
Fredag og Lørdag 09.00 – 22.00
Søndag 09.00 - 20.00